Malimo-stipend for sosiale og psykososiale tiltak
I dette innlegget får du all oppdatert informasjon om Malimo-stipendet. Ta kontakt på [email protected] eller via meldingsboblen nede til høyre hvis du har noen spørsmål.
Hva er Malimo-stipendet?
Malimo-stipendet er et stipend med formål om å støtte opp om sosiale og psykososiale tiltak for enkeltindivider eller grupper. Vi deler ut til sammen 50.000,- i året, fordelt på høstsemester og vårsemester. Man kan dermed søke om inntil 25.000,-, søknader med høyere beløp blir ikke vurdert. Det er imidlertid lite sannsynlig å få tilslag på hele potten, da vi ønsker å støtte flere gode tiltak. Det er mulig å levere flere søknader over tid, men ikke mer enn én søknad per person/gruppe per semester.
Hva er søknadsfrister på Malimo-stipendet?
Søknadsfrist for vårsemesteret er 1.mars og for høstsemesteret 1.oktober. Det er mulig å søke flere ganger, men vurder da å endre på søknaden siden den sannsynligvis ikke har truffet helt tidligere. Sørg for å sende brevet i god tid, vi gir ikke mye etterslep med tanke på postgang og lignende da fristene er kjent i god tid.
Vi mottar mange søknader og har ikke mulighet til å gi alle en tilbakemelding. Vi kontakter alle som får tilslag, samt oppdaterer i en løpende liste over hvem som har fått, hvor mye de har fått, samt hva formålet er.
Hvem kan søke om Malimo-stipend?
Aktuelle søkere er barnehager, skoler og andre som jobber innen oppvekst. Man kan søke på vegne av et enkelt barn/en elev, en gruppe, er trinn, hele barnehagen eller hele skolen. Merk at det må være en tydelig barne- eller elevmedvirkning både i søknaden og i gjennomføring av tiltaket. En voksen må være ansvarlig søker og ha hovedansvaret for gjennomføring av tiltaket. Man kan ikke søke på vegne av personalgruppa, idrettslag, andre lag eller foreninger.
Hvem har fått Malimo-stipend tidligere?
Det føres et eget innlegg over tidligere tildelte stipend. Der føres det enkel oversikt over mottakere, beløp og hva formålet er. Etter hvert som prosjektene gjennomføres vil det også lenkes opp artikler der man kan lese mer om gjennomføringen og finne mye god inspirasjon til egen praksis.

Mange flotte og spennende søknader kommer inn!
Hvordan søker vi på Malimo-stipend?
For å søke på Malimo-stipendet laster dere ned søknadsskjema i ressursbiblioteket her. Dette fylles inn og sendes til oss via brevpost. Vi mottar ikke søknader om stipend via e-post. Alle søknader som mottas via e-post blir slettet uten vurdering. Grunnen til dette er at vi ønsker å se engasjement rundt søknaden, ikke en e-post som man bruker noen minutter på. Vi vil bruke betydelige beløp på gode og gjennomtenkte sosiale og psykososiale tiltak, da forventer vi at man investerer tid på søknaden. Send søknaden til: Malimo-stipend, Malimo AS, Seilmakergata 1, 7725 Steinkjer.
Hva er kriteriene for å få Malimo-stipend?
Vi har noen enkle, men strenge, kriterier for å kunne få tildelt Malimo-stipend. Vær nøye med å fylle inn alle feltene i søknadsskjema og besvare alle spørsmålene. Dersom vi er usikre på om tiltaket dreier i retning sosialt, psykososialt eller relasjonsarbeid vil man ikke få tilslag på stipend.
Hvilke tiltak dekker vi ikke?
Vi ønsker at investeringen vi gjør helst bør gi avkastning flere ganger. Det vil si at en engangs-happening har mindre sjanse for å få tilslag enn noe som flere elevgrupper/barnegrupper over tid kan ha glede av. Ta med det i vurderingen når dere utformer søknaden. Vi støtter heller ikke innkjøp av bøker, da de fleste har tilgang til bibliotektjenester som gjør at man kan skifte ut bøker regelmessig. I tillegg støtter vi ikke transportkostnader til arrangementer o.l.
Hvilke tiltak kan man søke om midler til?
Tiltaket må dreie seg rundt sosialt eller psykososialt arbeid, gjerne med vekt på relasjonsbygging. Man må ha en klar tanke om hvilken positiv effekt man kan få ut av tiltaket, og hvem det vil påvirke. Som nevnt over kan man søke for enkeltindivider, grupper, trinn, klasser, barnehageavdeling og lignende. Vi vektlegger betydningen tiltaket kan ha for individene tiltaket er ment for. Det er viktig at barna/elevene har medvirkning gjennom hele prosessen.
Eksempler på aktuelle tiltak kan være brettspill for sosial trening og samhandling, maling og utstyr for å pusse opp et fellesrom i barnehagen eller skolen, rekvisita og materiell, bøker og annet utstyr, mat til et sosialt treff for en gitt gruppe med et gitt formål, leker, utstyr for TPO og konkrete behov for individ eller gruppe, konkretiseringsmateriell, en ekskursjon og lignende. Det er kun fantasien som setter begrensninger. Det er lurt å være kreative, vi får erfaringsmessig inn veldig mange like søknader og da er det liten sjanse for å få tilslag. Man bør prøve å skille seg ut i mengden.

Eksempler på tiltak - men bruk fantasien!
Hvis man søker om midler til innkjøp av materiell og konkreter eller lignende er det en fordel om dere setter dere inn i utvalget vi har på Malimo.no.

Noen eksempler 🙂 Søknaden må ikke inneholde noen av disse.
Vis frem den økonomiske rammen tydelig
Det må komme tydelig frem hva stipendet skal brukes til og hvordan utgiftene fordeler seg. Det kan gjerne søkes om stipend for å dekke deler av et tiltak, der midler fra barnehage/skole dekker resten. Dette må fremkomme i søknaden. Kvitteringer skal følge med sluttrapporten.
Omtale og obligatorisk sluttrapportering
Det er viktig for Malimo å omtale alle de positive tiltakene som kommer ut fra stipendet. Det blir skrevet artikler om tiltakene til inspirasjon for andre som kan gjøre lignende tiltak. Derfor må man sende inn minst to, gjerne flere, bilder av tiltaksgjennomføringen samt skrive litt tekst rundt hva man har gjort og hvordan det gikk. Dette inngår i kravet om sluttrapportering. Senest fire uker etter gjennomført tiltak skal denne sendes til oss via e-post. Dette er ikke et omfattende arbeid, men viktig for å dokumentere at stipendet er brukt riktig. Det står mer om dette i søknadsskjema.
Ta kontakt på [email protected] ved eventuelle spørsmål!